Præg

Fiberpappets tykkelse og fine struktur gør det ideelt at præge i. Prægning giver dig en stor fleksibilitet. Du kan let få produceret små oplag af din opgave, og genoptryk kan laves hurtigt og enkelt. Har du repro-klart materiale på det motiv du ønsker at præge - fx et Adobe Illustrator dokument, hjælper vi dig gerne med at få lavet de rigtige klichéer.  Skal der trykkes i mange farver eller på store flader, er fiberpappet også godt egnet til tryk i serigrafi. Vi arbejder med tre forskellige prægeformer: Blindpræg, foliepræg og reliefpræg.

BLINDPRÆG

Her presses klicheen ned i pappet og giver et "nedfældet" præg, uden farve, på prægefladen.

FOLIEPRÆG

Her presses klicheen, som ved blindpræg, ligeledes ned i pappet, men her er der mulighed for at lægge farve i det nedfældede præg. Farven overføres fra en farvet folie, som binder til pappet ved hjælp af varme fra prægemaskinens varmelegeme. For at præge skal du bruge en prægekliché. Til blind- og foliepræg bruges en stejlkliché med et ophøjet motiv.

RELIEFPRÆG

Reliefpræg kræver en reliefkliché der består af to "stempler" - et "hun-stempel" med motivet indgraveret i klichéens metaloverflade, og et "han-stempel" af plastic som presser pappet ind imod "hun-stemplet". På den måde opnår du den ophøjede reliefeffekt.

Kontakt os og hør mere

info@elvo.com